Yacht Cleaning International
Yacht Cleaning International
Yacht Cleaning International

Boot polijsten

Het polijsten van uw boot is specialistisch werk en noodzakelijk om uw boot in topconditie te houden. Door natuurverschijnselen zoals uv-straling, regen en het zoute zeewater is uw boot kwetsbaar voor vuil, luchtverontreiniging en vorst. Dit is schadelijk voor uw boot: zo begint de gelcoat te verkleuren en slaat de lak dof uit. Een hogedrukspuit of flinke poetsbeurt is in dit geval niet voldoende. Om de boot zijn oorspronkelijke glans en kleur weer terug te geven, dient u deze te laten polijsten.

Laat uw boot polijsten door professionals van Yacht Cleaning International

Bel 0320 256 009

Wilt u uw boot laten polijsten door Yacht Cleaning International? Neem contact op met +31 (0)320 256 009, mail naar info@yachtcleaninginternational.nl of vul het offerteformulier aan de rechterkant van de pagina in.

 • Jacht voor het polijsten
  Vóór het polijsten
 • Jacht na het polijsten
  Ná het polijsten
 • Jacht voor het polijsten
  Vóór het polijsten
 • Jacht voor het polijsten
  Vóór het polijsten

Boot polijsten prijs

De prijs voor het polijsten van uw boot is afhankelijk van diverse factoren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het type boot en de grootte ervan. Bent u benieuwd naar wat het polijsten van uw boot gaat kosten? Yacht Cleaning International stelt graag een vrijblijvende offerte voor u samen. Vul direct het offerteformulier aan de rechterkant van de pagina in of neem contact op via +31 (0)320 256 009 om een prijsindicatie te ontvangen.

Werkwijze bij het boot polijsten

De lak en gelcoat van uw boot kunnen na verloop van tijd dof worden. Zonneschijn, regen en zout water zijn hiervan de grootste boosdoeners. Om uw boot in optimale conditie te houden, is het zaak om ieder vaarseizoen de boot te laten polijsten. Yacht Cleaning International hanteert bij het boot polijsten de volgende werkwijze:

Stap 1: De boot grondig wassen

Voordat we uw boot polijsten, is het zaak om uw boot goed te wassen. Wij gebruiken hiervoor een speciale bootshampoo die niet schadelijk is voor rubber en waxlaag. Na het wassen dient de boot goed drooggemaakt te worden.

Stap 2: De boot matteren

Als de lak en gelcoat van uw boot dof zijn, moet de gelcoat van de boot eerst gematteerd worden. Hierbij wordt er een heel dun laagje gelcoating van uw boot afgehaald, waarna de boot gepolijst kan worden. Matteren is ook geschikt voor het verwijderen van een vervuilde waterlijn, krassen van stootkussen of restanten van oude plakletters.

Stap 3: Het polijsten van de boot

Na het wassen, en eventueel matteren, gaan we uw boot polijsten. Hiervoor worden, afhankelijk van de mate van verwering, diverse polijstpads en polijstpasta’s gebruikt. Door in verschillende stappen steeds een fijnere polijst te gebruiken, brengen we de boot weer in nieuwstaat.

Stap 4: Een beschermende laag aanbrengen

Na het polijsten van de boot, brengen we een beschermende waxlaag aan. De wax vult de poriën van de boot op en zorgt voor een optimale glans en bescherming van de boot. Lees hier meer informatie over het laten poetsen van uw boot.

Laat uw boot polijsten door professionals

Een boot polijsten is een uiterst precies werk, doordat er slechts een dun laagje van de lak of gelcoat moet worden afgeschuurd. Naar gelang de staat van de boot polijsten wij in meerdere stappen; eerst matteren wij de boot en vervolgens polijsten we steeds fijner. Hierdoor komt de oorspronkelijke kleur en glans weer terug en ontstaat er een gladde toplaag, die wij daarna voorzien van poets (dit is tevens de beschermlaag).

Wilt u uw boot laten polijsten door professionals? Neem dan contact op met Yacht Cleaning International voor advies en een geheel vrijblijvende offerte. Bel +31 (0)320 256 009 of vul ons offerteformulier rechts op de pagina in.

Krassen en doffe plekken verwijderen

Bij Yacht Cleaning International behandelen we uw boot met een professionele polijstmachine. Met fijn schuurpapier wordt een dun laagje lak weggeschuurd, waardoor we kleine krasjes kunnen verwijderen. Vervolgens brengen we een nieuwe waslaag aan, die ervoor zorgt dat uw boot weer mooi glimt. Bij grote schade dienen we de boot vaker te polijsten. We beginnen in dat geval met waterproof schuurpapier en gaan vervolgens over op een grove polijst. Door steeds een fijnere polijst te gebruiken, brengen wij uw boot weer in nieuwstaat.

Laat minimaal één keer per jaar uw boot polijsten

Of u nu dagelijks het water opgaat of slechts enkele vaartochten per jaar maakt: kleine krasjes op de boot zijn onvermijdelijk. Er zijn daarnaast altijd plekken op de boot waar de lak of gelcoat automatisch sneller dof uitslaat, zoals rond de fenders. Daarom adviseren wij om de boot minimaal een keer per jaar te laten polijsten en in de was te laten zetten.

De glansgarantie van Yacht Cleaning International

Yacht Cleaning International biedt een jaar lang glansgarantie, zodat u er zeker van bent dat uw boot blinkend schoon blijft. Tevens geven wij onze klanten na het polijsten een speciale glansshampoo (zonder schadelijke stoffen) mee, zodat ze kleine viezigheden met de juiste middelen kunnen behandelen. Ook kunnen wij in overleg met de booteigenaar speciale wasprogramma’s en totaalpakketten opstellen, zodat u er zeker van bent dat uw boot de schoonmaakbeurt(en) krijgt die het nodig heeft. Tevens kan Yacht Cleaning International zorgen voor preventie, door middel van antifouling (tegen algengroei).

Voorkom problemen, kies voor antifouling

Antifouling is belangrijk tegen algengroei. U dient deze antifouling minimaal eens per twee jaar aan te brengen. Er zijn verschillende soorten antifouling, van zelfslijpende antifouling tot harde antifouling. Wij kunnen oude lagen antifouling verwijderen en deze vervangen door een nieuwe laag. Tevens kunnen wij ook een nieuwe antifouling aanbrengen als de boot nog niet voorzien is van antifouling. Wij bepalen de waterlijn, schuren de gelcoat, brengen drie lagen primer aan en ronden deze behandeling af met twee lagen antifouling.

Wilt u uw boot met antifouling beschermen tegen algengroei? Bel voor meer informatie over onze behandeling en bijbehorende kosten naar +31 (0)6 1124 1911.

 • Jacht na antifouling
  Vóór de antifouling-behandeling
 • Jacht na antifouling
  Na de antifouling-behandeling

Boot polijsten in binnen- en buitenland

Yacht Cleaning International polijst boten in heel Nederland. Van onze thuishaven in Lelystad tot het verre Zeeland, van het noordelijke Groningen tot aan Hoek van Holland - geen plek is ons te gek. Daarnaast opereert Yacht Cleaning International ook in het buitenland: zo hebben wij inmiddels boten gepolijst in Duitsland, Frankrijk en Spanje. Ligt uw boot in Nederland, dan berekenen wij géén voorrijkosten. Yacht Cleaning International poetst uw boot graag op locatie.

Wilt u uw boot laten polijsten door Yacht Cleaning International of bent u benieuwd naar de prijs? Bel voor meer informatie naar +31 (0)320 256 009 of mail naar info@yachtcleaninginternational.nl.

Bel 0320 256 009

Naast boot polijsten, is Yacht Cleaning International gespecialiseerd in boot poetsen en boot reinigen.