Yacht Cleaning International
Yacht Cleaning International
Yacht Cleaning International

Boot reinigen

Bij Yacht Cleaning International reinigen wij zowel het interieur als het exterieur van uw boot. Wij beseffen dat uw boot een kwetsbaar eigendom is. Door de juiste middelen op bijvoorbeeld het leer of de stoffen bekleding te gebruiken, krijgen wij deze weer schoon zónder dat de bekleding wordt aangetast. Tevens is het belangrijk om het leer te behandelen tegen uitdrogen en de stoffen bekleding te impregneren om deze vuilafstotend te maken.

Laat uw boot reinigen door professionals van Yacht Cleaning International

Bel 0320 256 009

Wilt u uw boot laten reinigen door Yacht Cleaning International? Neem contact op met +31 (0)320 256 009, mail naar info@yachtcleaninginternational.nl of vul het offerteformulier aan de rechterkant van de pagina in.

Grondige reiniging van het interieur, voordat de vlekken in uw bekleding trekken

Laat eens per jaar het interieur van uw boot reinigen. Zo voorkomt u dat eventuele vlekken (te) diep in de bekleding trekken of dat vieze geurtjes in de boot blijven hangen. Wij verwijderen de vlekken, stofzuigen de gehele boot en reinigen de ramen en douches. Verder voorzien we alle lakwerk in de boot van een waslaag. Ook als er olie in het ruim van de bilge terecht is gekomen maken wij dit graag weer schoon.


  • Vóór het wassen

  • Na het wassen

Ongewenste geuren zijn verleden tijd

Als de boot uit de winterstalling komt kan deze vaak wat muf ruiken. Dit komt door vocht, dat zonder behandeling kan veranderen in schimmel. Zorg er daarom altijd voor dat er vochtvreters in de boot liggen als u deze een tijd niet gebruikt. Door onze intensieve interieurreiniging verwijderen wij deze muffe lucht, en reinigen wij alle bekleding waar de muffe lucht ingetrokken is.

Neem bij ongewenste geuren direct contact met Yacht Cleaning International op via +31 (0)320 256 009.

Het exterieur van uw boot reinigen – een secure klus

exterieur reinigen

Links: onbehandeld – Rechts: behandeld

Veel booteigenaren pakken er direct een hogedrukspuit bij als ze het exterieur van de boot willen reinigen. Dat lijkt misschien de slimste én snelste manier om bijvoorbeeld een groen uitgeslagen teakdek schoon te maken, maar dit raden wij nadrukkelijk af. Een hogedrukspuit kan namelijk behoorlijk veel schade aanrichten: zo spuit u bij het teakdek al snel het hout kapot en kunnen de rubbers tussen het hout omhoog komen.

Bij Yacht Cleaning International gaan wij voorzichtig en secuur te werk. Zo gebruiken wij géén hogedrukspuit op het teakdek: het gehele dek wordt door ons handmatig geschrobd. Na deze behandeling zullen we het teakdek impregneren, zodat deze niet snel opnieuw groen zal uitslaan.

Laat vliegroest zo snel mogelijk verwijderen

Links: behandeld – Rechts: onbehandeld

Vliegroest ontstaat wanneer kleine metaaldeeltjes (die vrijkomen bij schuren en slijpen) op uw boot neerdwarrelen. Deze roest kan zeer hardnekkig zijn: als het blijft liggen brandt het in de lak of gelcoat van uw boot. Als dit niet tijdig verwijderd wordt kan het de gelcoat of laklaag onherstelbaar aantasten. U kunt de vliegroest niet alleen zien: als u met uw hand over de lak strijkt, zal deze bij vliegroest tevens ruw aanvoelen. Yacht Cleaning International is specialist in het verwijderen van vliegroest. Daarnaast werken wij samen met verschillende verzekeringsmaatschappijen, die de kosten van de behandeling in vrijwel alle gevallen dekken.

Is uw boot aangetast door vliegroest? Wacht niet langer en voorkom dat uw gelcoat en laklaag onherstelbaar beschadigd raken, door nú te bellen met +31 (0)320 256 009.

Voorkomen is beter dan genezen – kies voor antifouling

Bij het reinigen van een boot geldt: voorkomen is beter dan genezen. Yacht Cleaning International behandelt daarom graag het onderwaterschip van uw boot met antifouling. Deze behandeling moet worden uitgevoerd op jaarlijkse basis, om algengroei tegen te gaan. Heeft u last van gele aanslag op? Dan verwijderen we deze aanslag uiteraard eerst voordat we de boot behandelen met antifouling.

Is uw boot toe aan een grondige onderhoudsbeurt? Bel voor meer informatie over onze behandeling en bijbehorende kosten naar +31 (0)320 256 009.

  • Jacht na antifouling
    Vóór de antifouling-behandeling
  • Jacht na antifouling
    Na de antifouling-behandeling

  • Vóór het verwijderen van gele aanslag

  • Na het verwijderen van gele aanslag

Boot reinigen in binnen- en buitenland

Yacht Cleaning International reinigt boten op locatie, zowel in het binnenland als in het buitenland. Van Friesland (met populaire watersportplekken als Sneek en Lemmer) tot Zeeland, van de Limburgse wateren tot het waddengebied - geen plek is ons te gek. Daarnaast opereert Yacht Cleaning International ook in het buitenland: zo hebben wij inmiddels boten mogen reinigen in Frankrijk, Spanje, Italië en Portugal.

Wilt u uw boot laten reinigen door Yacht Cleaning International of bent u nieuwsgierig naar onze prijzen? Bel voor meer informatie naar +31 (0)320 256 009 of mail naar info@yachtcleaninginternational.nl.

Bel 0320 256 009

Naast boot reinigen, is Yacht Cleaning International gespecialiseerd in boot polijsten en boot poetsen.