Yacht Cleaning International
Yacht Cleaning International
Yacht Cleaning International

Boot wassen

Yacht Cleaning International heeft jarenlange ervaring in het wassen van boten. Uw boot glanst na onze schoonmaakbeurt weer als nieuw en is beschermd tegen weers- en natuuromstandigheden. Wanneer u regelmatig vaart, weet u als geen ander dat uw boot vies wordt door vuil, regen, uv-straling en zout water. Voor en na de vakantieperiode begint dan ook voor veel bootbezitters de grote schoonmaak.

Laat uw boot wassen door Yacht Cleaning International

  • Professioneel boot wassen: ruim 18 jaar ervaring
  • Zowel in binnen- als buitenland
  • Voordelig wassen van uw boot: geen voorrijkosten
  • Gebruik van milieuvriendelijke middelen: goed voor boot en milieu
  • U ontvangt een speciale glansshampoo

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over het wassen van uw boot. We zijn te bereiken via +31 (0)320 256 009 of via info@yachtcleaninginternational.nl. Ook kunt u het offerteformulier aan de rechterkant van de pagina invullen.

Stappenplan boot wassen

Om zo lang mogelijk te genieten van uw boot, is het verstandig om minimaal eens per jaar uw boot grondig te wassen. Wij begrijpen dat u vooral uitkijkt naar een heerlijke dag varen. Bij Yacht Cleaning International hebben we jarenlange ervaring in het wassen van boten en we nemen u het werk graag uit handen. We doorlopen een vast stappenplan, zodat u er zeker van kunt zijn dat uw boot u weer tegemoet glanst.

Stap 1: volledig afspoelen

Bij het wassen van uw boot starten we met het afspoelen. Dit gebeurt met een zachte borstel en milieuvriendelijke shampoo. Met deze eerste stap verwijderen we zand en vuil van de boot. Dit is van belang omdat vuilresten krassen kunnen veroorzaken tijdens het wassen.

Stap 2: schoonmaakbeurt

Wanneer het overtollige zand en vuil is verwijderd, starten we met het volledig insoppen van de boot. We maken de boot vrij van spinrag, openen alle luiken, reinigen alle randjes en spoelen het gehele dek af. We kunnen eventueel ook het volledige teakdek schoonmaken. In sommige gevallen is de glanslaag van een boot dermate aangetast dat het noodzakelijk is om de boot voor het wassen te polijsten. Op deze manier komt de oorspronkelijke glans van uw boot weer terug. Lees meer over de werkwijze van polijsten.

Stap 3: drogen van de boot

Zodra we uw boot volledig hebben gewassen, gaan we aan de slag met het drogen. We drogen uw volledige boot, inclusief al het rvs en de ramen. Het droogproces is bijzonder belangrijk, want zo blijft er geen kalk achter op uw boot en blijven de gelcoat en laklaag in goede conditie.

Schade bij zelf uw boot wassen

Onvoldoende wassen komt de levensduur van uw boot niet ten goede. Veel mensen gaan daarom zelf aan de slag. Helaas gaat dit vaak niet goed. Zo merken wij dat er regelmatig verkeerde schoonmaakmiddelen gebruikt worden tijdens het boot wassen. Door het gebruik van deze middelen slaat de gelcoat die op de boot zit geel uit. Ook kan de boot schraal worden of een doffe uitstraling krijgen door het gebruik van bepaalde ontvetters.

Wij adviseren daarom om uw boot te laten wassen door professionals. Zo behoudt uw boot zijn waarde en uitstraling. Yacht Cleaning International kan uw boot wassen, zodat u optimaal geniet van het vaarseizoen zonder de last van het schoonmaken.

Ruim 20 jaar ervaring in boten wassen

Bij Yacht Cleaning International weten we dankzij onze twintig jaar ervaring precies wat er van belang is bij het wassen van boten. We maken gebruik van milieuvriendelijke en volledig biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen. Op deze manier tasten wij zowel uw boot als het water niet aan. Tijdens het wassen van boten is het namelijk onvermijdelijk dat schoonmaakmiddelen in het water terechtkomen.

Een jaar lang glansgarantie

Om er zeker van te zijn dat u kunt blijven genieten van een schone boot, bieden wij een jaar lang glansgarantie. Na de schoonmaakbeurt ontvangt u een speciale glansshampoo die geen schadelijke stoffen bevat. Met deze shampoo verwijdert u veilig kleine vlekjes zonder dat u de glanslaag aantast. Ook kunnen wij in overleg met u speciale wasprogramma’s en totaalpakketten opstellen. Zo bent u er zeker van dat uw boot de schoonmaakbeurt(en) krijgt die het nodig heeft. Tot slot bieden wij bij Yacht Cleaning International een speciale preventiemethode aan op basis van uw wensen en situatie.

Boot wassen in binnen- en buitenland

Yacht Cleaning International wast boten in heel Nederland. Van Limburg tot Groningen, van de Friese wateren tot de havenstad Rotterdam, van onze thuishaven in Lelystad tot Zwolle – geen plek is ons te gek. Daarnaast is Yacht Cleaning International actief in het buitenland: wij hebben boten mogen wassen op de meest prachtige plekken in Spanje, Frankrijk, Italië en Portugal.

Laat professioneel uw boot wassen door Yacht Cleaning International. Voor meer informatie kunt u ons bereiken via +31 (0)320 256 009 of info@yachtcleaninginternational.nl.

Laat uw boot wassen bij Yacht Cleaning International of maak gebruik van een van onze andere specialisaties: boot poetsen, boot reinigen en boot polijsten.