Yacht Cleaning International
Yacht Cleaning International
Yacht Cleaning International

Vliegroest verwijderen

Een van de werkzaamheden die we bij Yacht Cleaning International uitvoeren is vliegroest verwijderen van boten. Vliegroest is namelijk erg schadelijk voor uw boot en moet door specialisten verwijderd worden, voordat het uw boot aantast. Vliegroest verwijderen maakt vaak onderdeel uit van een grotere onderhoudsbeurt aan uw boot, al is het ook mogelijk om het afzonderlijk te laten doen.

Voor veel mensen is onduidelijk wat vliegroest precies is en waarom het schadelijk is voor een boot. Op deze pagina vindt u daarom alles wat u moet weten over dit fenomeen. Heeft u last van vliegroest en wilt u dit laten verwijderen? Neem dan contact met ons op of vraag een offerte aan!

Vraag een offerte aan Bel 0320 256 009

Wat is vliegroest precies?

Door de blootstelling aan weersomstandigheden ontstaat er roest op metalen objecten. Deze metalen roestdeeltjes komen door wind of water los van het object. Vervolgens komen deze deeltjes in contact met uw boot en hechten ze zich aan het oppervlak. Vliegroest is dus in feite roest van andere metalen objecten die op uw boot terechtkomt via de lucht of het water. Het is ook mogelijk dat vliegroest ontstaat door het bewerken van metalen objecten. Als u bijvoorbeeld slijpwerkzaamheden verricht in of rond uw boot, komen vrijgekomen metalen deeltjes op de boot terecht. Vliegroest is dus niet het gevolg van corrosie aan uw eigen boot en kan ook voorkomen op polyester of een teakdek.

Wat is het gevolg van vliegroest?

Vliegroest op het oppervlak van uw boot herkent u aan grijze spikkels. Daarnaast voelt het oppervlak ruw aan. Als dit blijft liggen brandt het in de lak van uw boot en tast het de lak of gelcoat onherstelbaar aan. Dit zorgt voor grotere roestplekken en gaat ten koste van de levensduur van de boot. Het is dus belangrijk om vliegroest zo snel mogelijk te laten verwijderen.

 

Links: behandeld – Rechts: onbehandeld

 

Hoe verwijderen we vliegroest?

Vliegroest is in sommige gevallen bijzonder hardnekkig en lastig te verwijderen. Bij Yacht Cleaning International hebben we jaren ervaring met het verwijderen van deze roestdeeltjes, zonder daarbij de boot te beschadigen. Zo maken we gebruik van diverse schoonmaakmiddelen om de deeltjes te verwijderen, afhankelijk van het beschadigde materiaal. Vliegroest verwijderen is daarnaast vaak een onderdeel van een grotere reinigingsbeurt.

Kosten vliegroest verwijderen

Het is lastig om de exacte kosten van vliegroest verwijderen te bepalen. De kosten zijn afhankelijk van de grootte van het beschadigde oppervlak en de benodigde schoonmaakmiddelen om de deeltjes te verwijderen. Daarom werken we bij Yacht Cleaning International met offertes op maat. Daarnaast is het verwijderen van vliegroest vaak een verzekeringsklus. We werken dan ook veel samen met diverse verzekeringsmaatschappijen en maken graag een passende offerte voor de verzekering.

Contact

Heeft u te maken met vliegroest op uw boot en wilt u dit professioneel laten verwijderen om erger te voorkomen? Neem dan contact met ons op. We staan voor u klaar en zorgen dat uw boot weer als nieuw wordt. Bel ons of vul het contactformulier in om een afspraak in te plannen.

Vraag een offerte aan Bel 0320 256 009