Yacht Cleaning International
Yacht Cleaning International
Yacht Cleaning International

Boot wassen

Yacht Cleaning International heeft jarenlange ervaring in het wassen van boten. Uw boot glanst na onze schoonmaakbeurt weer als nieuw en is beschermd tegen weers- en natuuromstandigheden. Wanneer u regelmatig vaart, weet u als geen ander dat uw boot vies wordt door vuil, regen, uv-straling en zout water. Voor en na de vakantieperiode begint dan ook voor veel bootbezitters de grote schoonmaak.

Uw boot laten wassen door Yacht Cleaning International

  • Uw boot professioneel gewassen: ruim 18 jaar ervaring
  • Zowel in binnen- als buitenland
  • Voordelig wassen van uw boot: geen voorrijkosten
  • Gebruik van milieuvriendelijke poetsmiddelen: goed voor boot en milieu
  • 1 jaar glansgarantie: u ontvangt een speciale glansshampoo

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over het wassen van uw boot. Wij zijn te bereiken via +31 (0)320 256 009 of via info@yachtcleaninginternational.nl. Ook kunt u het offerteformulier aan de rechterkant van de pagina invullen.

Stappenplan boot wassen

Om zo lang mogelijk te genieten van uw boot, is het verstandig om minimaal eens per jaar uw boot grondig te wassen. Wij begrijpen dat u vooral uitkijkt naar een heerlijke dag varen. Bij Yacht Cleaning International hebben wij jarenlange ervaring in het wassen van boten en wij nemen u het werk graag uit handen. Wij doorlopen een vast stappenplan, zodat u er zeker van kunt zijn dat uw boot u weer tegemoet glanst.

Stap 1: volledig afspoelen

Bij het wassen van uw boot starten we met het afspoelen. Dit gebeurt met een zachte borstel en milieuvriendelijke shampoo. Met deze eerste stap verwijderen we zand en vuil van de boot. Dit is van belang omdat vuilresten krassen kunnen veroorzaken tijdens het wassen.

Stap 2: schoonmaakbeurt

Wanneer het overtollige zand en vuil is verwijderd, starten we met het volledig insoppen van de boot. We maken de boot vrij van spinrag, spoelen het gehele dek af en maken de randen schoon. In sommige gevallen is de glanslaag van een boot dermate aangetast dat het noodzakelijk is om de boot voor het wassen te polijsten. Op deze manier komt de oorspronkelijke glans van uw boot weer terug. Lees meer over de werkwijze van polijsten.

Stap 3: aanbrengen waxlaag

De laatste stap van het wassen van uw boot, is het aanbrengen van een waxlaag. Voordat wij dit kunnen doen moet de boot eerst goed drogen om strepen te voorkomen. Met behulp van de waxlaag krijgt de boot zijn prachtige glanslaag terug en is deze weer goed beschermd tegen de invloeden van het weer.

Schade bij boot zelf wassen

Onvoldoende wassen komt de levensduur van uw boot niet ten goede. Veel mensen gaan daarom zelf aan de slag. Helaas gaat dit vaak niet goed. Zo merken wij dat er regelmatig verkeerde schoonmaakmiddelen gebruikt worden. Door het gebruik van deze middelen slaat de gelcoat die op de boot zit geel uit. Dit heeft te maken met het feit dat de schoonmaakmiddelen de huid van de boot afsluiten. Ook kan de boot schraal worden of een doffe uitstraling krijgen door het gebruik van bepaalde ontvetters.

Wij adviseren daarom om uw boot te laten wassen door professionals. Zo behoudt uw boot zijn waarde. Yacht Cleaning International kan uw boot wassen, zodat u optimaal geniet van het vaarseizoen zonder de last van het schoonmaken.

Ruim 18 jaar ervaring in het wassen van boten

Bij Yacht Cleaning International weten we dankzij onze achttien jaar ervaring precies wat er van belang is bij het wassen van boten. Wij maken daarom gebruik van milieuvriendelijke en volledig biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen. Op deze manier tasten wij zowel uw boot als het water niet aan. Tijdens het wassen van boten is het namelijk onvermijdelijk dat schoonmaakmiddelen in het water terechtkomen.

Een jaar lang glansgarantie na de wasbeurt

Om er zeker van te zijn dat u kunt blijven genieten van een schone boot, bieden wij een jaar lang glansgarantie. Na de wasbeurt ontvangt u een speciale glansshampoo die geen schadelijke stoffen bevat. Met deze shampoo verwijdert u veilig kleine vlekjes zonder dat u de glanslaag aantast. Ook kunnen wij in overleg met u speciale wasprogramma’s en totaalpakketten opstellen. Zo bent u er zeker van dat uw boot de schoonmaakbeurt(en) krijgt die het nodig heeft. Tot slot bieden wij bij Yacht Cleaning International een speciale preventiemethode aan op basis van uw wensen en situatie. Door middel van bijvoorbeeld antifouling kunnen we algengroei tegengaan.

Boot wassen in binnen- en buitenland

Yacht Cleaning International wast boten in heel Nederland. Van Limburg tot Groningen, van de Friese wateren tot de havenstad Rotterdam, van onze thuishaven in Lelystad tot Zwolle – geen plek is ons te gek. Daarnaast is Yacht Cleaning International actief in het buitenland: wij hebben boten mogen wassen op de meest prachtige plekken in Spanje, Frankrijk, Italië en Portugal.

Wilt u uw boot laten wassen door Yacht Cleaning International? Voor meer informatie kunt u ons bereiken via +31 (0)320 256 009 of info@yachtcleaninginternational.nl.

Laat uw boot wassen bij Yacht Cleaning International of maak gebruik van een van onze andere specialisaties: boot poetsen, boot reinigen en boot polijsten.